Китай запустив останній супутник системи-конкурента GPS

Відео
Поділитися
Китай запустив останній супутник системи-конкурента GPS Китай успішно запустив останній супутник системи BeiDou-3 © Википедия
Система складається з 35 супутників.

Китай успішно запустив останній супутник навігаційної системи BeiDou-3, яка повинна стати конкурентом американської GPS, російської ГЛОНАС та європейської Galileo. Як повідомляє ВВС, китайська система складається з 35 супутників і забезпечує глобальне покриття.

Наголошується, що запуск був запланований на минулий тиждень, але його перенесли. Під час тестів ракети-носія перед запуском були виявлені технічні проблеми.

Перша версія системи BeiDou, що означає "Велика Ведмедиця", була виведена з експлуатації в 2012 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Протягом останніх 20 років космічна програма Китаю активно розвивалася, оскільки Пекін активно інвестує в розробку новітніх високотехнологічних систем. У 2003 році Китай став третьою країною, яка запустила власну пілотовану космічну місію. Відтоді Китай також створив дві експериментальні орбітальні станції і запустив два ровера на Місяць.

Читайте також: ЗМІ: російські нафтовики продають бензин в збиток

Відзначається також, що запуск супутника відбувся на тлі наростання напруги у відносинах Пекіна і Вашингтона. Зокрема, Міністерство закордонних справ Китаю у вівторок заявило про можливість "відповіді" на дії США з визнанням чотирьох китайських ЗМІ іноземними місіями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі