Китай розповів про свої плани щодо космічних запусків

Поділитися
Представники китайської ракетно-космічної галузі повідомили про найближчі плани з космічних запусків.

Колишній провідний конструктор китайської програми пілотованих польотів Ци Фажень підтвердив оголошені раніше терміни запуску безпілотного модуля «Тяньгун-1», який повинен увійти до складу майбутньої китайської орбітальної станції. Старт апарату намічено на другу половину 2011 року.

У 2013 році до космосу повинен відправитися китайський зонд для вивчення поверхні Марса. Для його запуску буде використано китайська ракета-носій, а на самому зонді будуть встановлені наукові прилади виробництва КНР. Однак, як уточнив провідний конструктор китайських місячних апаратів Є Пейцзянь, ці плани ще мають бути узгодженні урядом країни. У листопаді 2011 року російська ракета-носій має вивести у космос марсіанський зонд «Інхо-1», який буде вивчати марсіанську поверхню з орбіти.

До 2020 року КНР має намір створити власну навігаційну супутникову систему. У період з 2011 до 2015 роки Китай збирається вивести на орбіту від 12 до 14 супутників, уточнив Ци Фажень. Розробку системи «Бейдоу» було розпочато у 2000 році, а в 2003 році був запущений перший навігаційний супутник. На сьогодні на орбіті знаходяться сім апаратів системи «Бейдоу», а її покриття охоплює весь Китай.

Крім того, Китай приступив до створення третього китайського місячного зонда "Чан'е-3», який має сісти на поверхню Місяця та здійснити деякі наукові експерименти. Запуск апарату намічено на 2013 рік.

За матеріалами Xinhua

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі