Китайський телескоп у вересні почне пошук інопланетних цивілізацій

Поділитися
Китайський телескоп у вересні почне пошук інопланетних цивілізацій FAST почне пошук інопланетян у вересні © Xinhua
Радіотелескоп FAST буде шукати інопланетян паралельно з іншими науковими спостереженнями.

Сферичний телескоп FAST, який ще називають "небесним оком Китаю", вже у вересні цього року приступить до пошуків позаземних цивілізацій. Про це повідомляє місцеве видання Science and Technology Daily з посиланням на заяву китайських вчених.

Діаметр телескопа FAST становить 500 метрів. Відзначається, що обладнання для пошуку інопланетян було встановлено на телескоп ще в 2018 році. Його розробили спільно вчені з Каліфорнійського університету в Берклі і Національної астрономічної обсерваторії Академії наук Китаю.

На даний момент телескоп очікує модернізації обладнання, яка дозволить йому приступити до "полювання" за інопланетянами вже восени. За словами керівника проекту Чжана Тонцзи, під час попередньої перевірки FAST вдалося вловити загадкові сигнали, але потрібнв подальша їхня перевірка та пошук можливого джерела.

Вчений також додав, що пошук інопланетних цивілізацій не перешкодить проведенню інших наукових досліджень за допомогою телескопа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: У Трампа не виявили коронавірус

Раніше вчені знайшли нове пояснення парадоксу Фермі – відсутності слідів існування інопланетних цивілізацій. На думку дослідників, це пов'язано зі складністю пересування від зірки до зірки і довгими очікуваннями відповідної траєкторії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі