Корабель «Фобос-Грунт» не вийшов на траєкторію польоту до Фобоса

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Російський космічний корабель «Фобос-Грунт» не вийшов на траєкторію польоту до супутника Марса Фобоса. Як повідомив журналістам голова Роскосмосу Володимир Поповкін, причиною нештатної ситуації стали неполадки двигунів.

За словами В.Поповкіна, після відділення міжпланетної станції від ракети-носія «Зеніт-2SB» мало відбутися два включення маршової рухової установки, але цього не сталося. У результаті станція не вийшла на розрахункову орбіту, і центр управління довгий час навіть не міг її знайти.

«Ми будемо перезакладати програму космічного апарату, - розповів голова Роскосмосу. - Орбіта, на якій знаходиться апарат - опорна, ніякі баки не скинуто, паливо не було витрачено». На перезавантаження програми, за його словами, у фахівців є три доби.

«Фобос-Грунт» стартував з космодрому Байконур у вівторок, 8 листопада. Метою експедиції є збір зразків ґрунту з поверхні Фобоса і доставка їх на Землю.

Планувалося, що місія корабля триватиме майже три роки і завершиться у серпні 2014 року. Загальна вартість проекту, за неофіційною інформацією, становить близько 5 млрд рублів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі