Коронавірус з'явився в Італії ще в грудні – вчені

Поділитися
Коронавірус з'явився в Італії ще в грудні – вчені Коронавірус з'явився в Мілані ще в грудні © Delfi.lv
Дослідники вивчили стічні води з Мілану та Туріну.

Італійські вчені виявили сліди нового коронавірусу в стічних водах, зібраних в Мілані і Турині в грудні 2019 року. Тобто, вірус з'явився тут ще до того, як Китай офіційно заявив про перших людей, що заразилися, повідомляє Reuters.

Італійський національний інститут здоров'я вивчив 40 зразків стічних вод, які були зібрані в містах Італії між жовтнем 2019 і лютим 2020 року. Виявилося, що в зразках, зібраних в Мілані і Турині 18 грудня 2019 року, були присутні сліди SARS-Cov-2.

Вчені з Нідерландів, Франції, Австралії та інших країн виявили, що зразки вірусу можна знайти в каналізації. Відтоді у багатьох країнах почалося вивчення стічних вод у пошуках слідів SARS-Cov-2.

Виявлення вірусу в грудневих зразках стічних вод свідчить про те, що він проник в Італію ще до того, як Китай офіційно оголосив про перших людей, що заразилися. Це було зроблено 31 грудня минулого року.

Вчені відзначають, що виявлення генетичного матеріалу вірусу в стічних водах свідчить про те, що він навчався в Італії вже в грудні. Разом з тим, вони не є доказом того, що саме ці зразки стали причиною епідемії в Італії.

Дослідження, які були проведені у Франції в травні, показали, що випадок захворювання COVID-19 стався ще 27 грудня, за місяць до того, як країна заявила про перші випадки зараження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: З початку року у корупціонерів вилучили 14 тисяч гривень

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі