Космонавтам тільки з 15 спроби вдалося запустити робота Федора на МКС

Поділитися
Космонавтам тільки з 15 спроби вдалося запустити робота Федора на МКС Робот Федор включився не відразу © Роскосмос
Олексій Овчінін навіть хотів спробувати вдарити по роботу молотком.

Російський космонавт Олексій Овчінін з великими труднощами зміг запустити робота Федора, який прибув на Міжнародну космічну станцію 29 серпня. Як повідомляє "Медуза", під час переговорів з Центром управлінням польотами космонавт сказав, що 10-15 раз включав кнопку живлення на плечі робота перш, ніж той почав працювати.

"Може, по ній (кнопці включення) молотком стукнути? Я вже гайковий ключ узяв, впираються - ніякого ефекту", - сказав Овчінін. У ЦУП йому запропонували замінити акумуляторні батареї робота, але незабаром космонавт сказав, що робот почав працювати.

Чим конкретно робот буде займатися на МКС не повідомляється. Очікується, що він буде виконувати операції під керуванням космонавта Олександра Скворцова, але навіть сам Скворцов не говорить, що буде робити з роботом крім перевірки його здатності виконувати команди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Корабель "Союз" з Федором на борту пристикувався до МКС 27 серпня.

Корабель повинен був пристикуватися до МКС вранці 24 серпня, але підійшов до неї на відстань 99 метрів, завис, а потім почав відхід на безпечну відстань 279 метрів.

За даними джерела в ракетно-космічній галузі, причиною невдачі стала відмова одного напівкомплекту системи зближення "Курс-НА" на борту станції. Стиковка корабля в автоматичному режимі була неможлива через те, що на "Союзі" була відсутня необхідна система.

Для того, щоб повторна спроба стикування корабля відбулася, екіпаж МКС в ручному режимі перестикував корабель "Союз МС-13". Його відстикували від модуля "Звезда" і пристікували до модуля "Поиск".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі