Кожна п'ята сухопутна тварина виявилася об'єктом нелегальної торгівлі

Поділитися
Кожна п'ята сухопутна тварина виявилася об'єктом нелегальної торгівлі 18% сухопутних тварин є об'єктом незаконної торгівлі © comedywildlifephoto.com
Торгівля тваринами – один з найбільших нелегальний ринок у світі.

Група вчених із США і Великої Британії проаналізувала дані Міжнародного союзу охорони природи, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, а також місцеві дані різних країн і заявила про те, що кожна п'ята тварина суші є предметом нелегальної торгівлі. Дані, отримані дослідниками, в 1,5 рази вище попередніх оцінок, повідомляє Naked science.

Приблизно кожен четвертий вид ссавців і птахів, кожен восьмий вид плазунів і кожен десятий вид земноводних служить предметом торгівлі. Всього ж приблизно з 31500 видів хребетних суші 5579 - тобто 18% - ловляться, продаються і купуються, нерідко вже в переробленому вигляді.

За словами дослідників, обсяг нелегальної торгівлі тваринами досягає 8-21 мільярда доларів на рік, тобто, це один з найбільших чорних ринків у світі. Головними центрами його виступають регіони з найрізноманітнішою фауною: Південна Америка, Південно-Східна Азія, Центральна і Південно-Східна Африка. Вчені вважають, що найближчим часом обсяги торгівлі тваринами будуть тільки рости.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені заявили про те, що великим тваринам загрожує вимирання до 2100 року. Вчені внесли в тривожний список чорного носорога, бенгальського тигра і інших представників фауни, яких вже сьогодні практично неможливо зустріти в природі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі