Лідар станції OSIRIS-REx відмовив під час зйомки Бенну

Поділитися
Лідар станції OSIRIS-REx відмовив під час зйомки Бенну Отримані OSIRIS-REx фотографії можуть виявитися низької якості © NASA
Всі отримані апаратом знімки можуть виявитися низької якості.

Під час прольоту над областю "Скопа" на астероїді Бенну у станції OSIRIS-REx відмовив лазерний високометр. Через це всі отримані детальні фотографії поверхні астероїда можуть виявитися низької якості, повідомляє N+1.

Одним з головних завдань міжпланетної станції є збір зразків ґрунту з поверхні Бенну. До 2023 року OSIRIS-REx повинна доставити зразки на Землю. В якості основного регіону для збору ґрунту вчені вибрали область "Соловей", яка цікава вкрай низьким альбедо і містить дрібнодисперсну речовину. В середині січня станція успішно здійснила проліт над "Солов'єм", а на початок лютого був призначений політ над резервною ділянкою робіт, яка отримала назву "Скопа".

11 лютого OSIRIS-REx успішно зійшла зі своєї орбіти і пролетіла над "Скопою" на відстані 620 метрів від поверхні. В ході аналізу телеметричних даних з'ясувалося, що лазерний високометр станції не працював належним чином. Він повинен був постачати дані про відстань до поверхні камери PolyCam, щоб вона могла фокусуватися і отримувати чіткі знімки поверхні. Таким чином, у команди з'явилася підозра, що всі отримані знімки можуть бути поганої якості і основне завдання прольоту не була виконана.

Інші наукові прилади станції працювали в штатному режимі. Зараз фахівці аналізують отримані станцією дані, щоб оцінити можливості лідара. Весь набір даних і знімків, накопичених в ході прольоту, станція закінчить передавати на Землю на наступному тижні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

OSIRIS-Rex буде займатися збором зразків і даних про астероїд, які потім доставить на Землю. Повернення апарату на планету заплановано на 2023 рік.

Місія станції у астероїда триватиме до 2021 року, а потім він почне зворотний рух до Землі. За час перебування на орбіті астероїда OSIRIS-Rex повинен зробити знімки астероїда, скласти карту і один раз торкнутися його поверхні для того, щоб зібрати зразки грунту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі