Лох-Несське чудовисько може бути гігантським вугром

Поділитися
Лох-Несське чудовисько може бути гігантським вугром В озері Лох-Несс може жити гігантський вугор © Википедия
Ніяких доказів існування в озері гігантських рептилій вчені не виявили.

Вчені, які протягом року вивчали зразки ДНК, зібрані з озера Лох-Несс, провели прес-конференцію, на якій розповіли, чим насправді може бути загадковий монстр. На їхню думку, "Нессі" - це гігантський вугор або зграя більш дрібних вугрів, повідомляє телеканал TVNZ.

"Ми помітили дуже високу концентрацію ДНК вугрів. У Лох-Нессі дуже багато вугрів. Наші дані не дозволяють встановити їхній розмір, але велика кількість матеріалу говорить про те, що ми не можемо відкинути версію про те, що Лох-Несське чудовисько – це гігантський вугор", - заявив Ніл Геммел з Університету Отаго.

Він додав, що довжина вугрів може досягати 1,8 метра, але ті, хто бачив "Нессі", розповідали про щось "набагато більш довге". Нові висновки дослідників узгоджуються з теорією, яка була запропонована в 1930-х роках.

Дослідники також відзначили, що проведений ними аналіз не дозволив виявити слідів існування гігантської рептилії в озері.

У ході дослідження вчені зібрали для аналізу 250 проб води з різних ділянок озера і на різній глибині. Потім отримані зразки секвенували і перевірили 500 мільйонів послідовностей, що утворилися, на предмет відповідності зразками з бази даних істот, які відомі науці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Лох-Несс - найглибше прісноводне озеро льодовикового походження в Шотландії. Довжина водойми становить 36 кілометрів, а середня глибина - 132 метри. Озеро популярне у туристів завдяки легенді про лох-несське чудовисько, що живе в його глибинах. За словами вчених, кількість біомаси в озері недостатня для підтримки життя великої тварини. Згідно з деякими версіями, "чудовисько" може бути зграєю лососів, колодами, хвилями, а також свідомими містифікаціями для підтримки туристичного бізнесу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі