Люди стали прямоходячими ще під час життя на деревах – дослідження

Поділитися
Люди стали прямоходячими ще під час життя на деревах – дослідження © Naked Science
Скелет Літтл Фут - перший із знайдених, у якого ідеально збереглися кінцівки.

Група дослідників надала докази того, що предки сучасної людини стали прямоходячими коли мешкали на деревах. Такі дані вчені отримали після аналізу самого повного скелета раннього предка людини, пише Naked Science.

Першими кістками скелета віком 3,67 мільйона років особини StW 573, яку ще називають Літтл Фут, були 12 кісток стопи і фрагменти кістки ноги. Скелет Літтл Фут - перший із знайдених, у якого ідеально збереглися кінцівки. Зазначається, що більше 90% цього скелета належать представниці австралопітеків.

"У цього гомініда, першого з усіх виявлених, нижні кінцівки були довші від верхніх, як у нас. Це важлива знахідка, так як у трохи більш ранніх гомінід - ардипитеків, що передували австралопітекам - руки були довші ніг, подібно вищим приматам, наприклад горил. Це означає, що вона багато пересувався на двох кінцівках", - сказав один з учених, що проводили дослідження.

Він додав, що через те, що руки Літтл Фут були коротші, ніж у сучасних людей, коли особина не могла легко переносити предмети, проте могла легше лазити по деревах.

Раніше вчені з Університету Нью-Йорка заявили про те, що предки людини почали ходити на двох ногах ще чотири мільйони років тому, тобто значно раніше загальноприйнятого уявлення про еволюцію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі