Марсохід Curiosity до травня залишився без зв'язку з Землею

Поділитися
Марсохід Curiosity до травня залишився без зв'язку з Землею Curiosity © NASA
У період, коли Марс знаходиться точно за Сонцем з точки зору земного спостерігача, радіосигнал "заглушають" перешкоди, які породжує сонячна корона.

Марсохід Curiosity залишився без зв'язку із Землею у зв'язку з проходженням Марса за Сонцем. Вимушена перерва триватиме до початку травня.

"З марсіанського дня 237 (відраховуються з початку місії) через заходження планети за Сонце припинилися сеанси зв'язку з ровером. Наукова група користується заслуженим відпочинком після двох місяців важкої роботи", - повідомив науковий керівник проекту Джон Гротцінгер. За його словами, перерву у зв'язку, яка триватиме приблизно 28 днів, вчені використовують для аналізу зібраних даних і написання статей.

У період, коли Марс знаходиться точно за Сонцем з точки зору земного спостерігача, радіосигнал "заглушають" перешкоди, які породжує сонячна корона. Теоретично у цей період можна "почути" фрагменти радіопередач, але передавати на борт апарату команди небезпечно, оскільки не можна передбачити, в якому вигляді вони дійдуть.

У цей період, за словами Гротцінгера, на борту марсохода будуть працювати у пасивному режимі дозиметр RAD, призначений для вивчення радіаційної обстановки на поверхні планети, а також метеостанція REMS, створена іспанськими вченими для збору даних про температуру, вологість та тиск на Марсі.

Нагадаємо, Curiosity здійснив посадку на поверхню Марса 6 серпня 2012 року. Інструменти, встановлені на борту апарата, покликані визначити, чи був Марс придатний для життя і чи є на ньому місця, придатні для життя зараз. !zn

Читайте також:

Американський мільярдер відправить на Марс сімейну пару

Curiosity знайшов на Марсі воду, сірку та хлор

Марсохід сфотографував "фобосівське затемнення" на Марсі

Curiosity виявив на Марсі загадковий блискучий об'єкт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі