Microsoft додасть у Skype функцію спілкування за допомогою голограм

Поділитися
Microsoft додасть у Skype функцію спілкування за допомогою голограм
Нова технологія забезпечить "реалістичну присутність" двійника користувача. В офісі на нараді віддалений віртуальний працівник зможе зайняти місце за столом, і спілкуватися з колегами.

Компанія Microsoft розробляє систему, яка дозволить відчути себе одним з учасників Ради джедаїв (кіноепопея "Зоряні війни"- ред.), які могли бути присутніми на нарадах у вигляді голографічних зображень.

Microsoft серйозно взялася за розширення функціональності Skype. В найближчому майбутньому сервісом можна буде користуватися прямо через браузер, з поштового сервісу Outlook.com. А в більш віддаленому майбутньому в популярному "інтернет-телефон" з'являться справжні тривимірні голограми.

Схоже, корпорація взялася втілити в реальність можливість голографічного спілкування, про яке любителі фантастики марять вже кілька десятиліть. Робота над проектом ще не стартувала, проте Microsoft вже набирає у штат людей, які втілять технологію в реальність. В розділі "Вакансії" на своєму сайті компанія розмістила оголошення про те, що їй потрібні люди, здатні розробити софт і "залізо" для голографічного спілкування. Передбачається, що ця технологія може бути вбудована у Skype.

Подібні системи 3D-телеприсутності вже існують власні рішення в цій області є в Cisco і Sony. Тим не менш, Microsoft, мабуть, має намір зробити голограми новим стандартом мережевого спілкування. За основу компанія візьме проект Viewport, що дозволяє створювати голограми за допомогою інфрачервоних камер та проекторів.

Поки невідомо, коли саме технологія буде доступна для широкого кола користувачів. Тим не менш, Microsoft вже заявляє, що вона "стане комунікаційною революцією для мільйонів користувачів по всьому світу".

Слід зазначити, що Microsoft дуже серйозно ставиться до розширення функціональності Skype. Нещодавно компанія анонсувала, що вмонтує Skype прямо в онлайн-пошту Outlook, так що тепер здійснювати відеодзвінки можна прямо з поштової скриньки. Першими доступ до нової функції, аналоги якої вже давно є у конкурентів (наприклад, Gmail), отримають жителі Великобританії. !zn

Читайте також:

Російські спецслужби отримали можливість відстежувати розмови у Skype

Провідні фахівці поступово залишають Skype, що зазнав реорганізації

Microsoft підозрюють у дачі великих хабарів за урядові контракти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі