Microsoft посилила правила користування Office

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Якщо комп'ютер зламається або виникне необхідність оновлення технічної начинки, ліцензія на офісний пакет програм анулюється і користуватися Microsoft Office 2013 на новій системі більше не можна.

Презентувавши нещодавно Office 2013, Microsoft запропонувала і нові умови ліцензійної угоди, однак, не на користь користувача. Тепер ситуація складається таким чином, що Microsoft Office пов'язує ліцензію з одним комп'ютером, на який він встановлений, без можливості зміни.

Це означає, що на практиці, якщо комп'ютер зламається або виникне необхідність оновлення технічної начинки, ліцензія на офісний пакет програм анулюється і користуватися Microsoft Office 2013 на новій системі більше не можна. Таким чином, доведеться знову купувати ліцензію, яка буде прив'язана до встановленого апаратного набору.

Тепер Office стане більш витратним придбанням для користувачів, які набувають ліцензійну версію. Ціна питання - від 140 до 400 доларів, що залежить від типу використання офісного пакету.

У Microsoft є альтернатива у вигляді пакета Office 365. Користувачі можуть підписатися на софт і користуватися ним на 5-ти ПК або 4-х Маках. Тим не менш, щомісячна абонплата в підсумку принесе ще більші витрати.

Таким чином, нова ліцензійна угода може привести до відтоку користувачів на альтернативні програмні продукти. Прикладами можуть служити open source пакети OpenOffice і LibreOffice, у яких є такий самий функціонал, що і в офісних пакетах від Microsoft. Крім того, ходять чутки, що Google задумався про випуск свого безкоштовного Google Docs софта з набором офісних додатків.

Як повідомлялося раніше, Microsoft планує випустити Office для операційних систем сімейства Linux. !zn

Читайте також:

Злодії проникли в центр досліджень Microsoft і вкрали продукцію Apple

Названо знакові події 2012 року в сфері високих технологій

Microsoft назвала ціну на планшет Surface Pro

Microsoft відкрила "хмари" Office за 100 доларів річної передплати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі