Microsoft вирішила замінити редакторів британської версії порталу MSN алгоритмами

Поділитися
Microsoft вирішила замінити редакторів британської версії порталу MSN алгоритмами Штучний інтелект замінить редакторів порталу MSN © vogazeta.ru
Тепер контент для користувачів буде генерувати штучний інтелект.

Компанія Microsoft вирішила не продовжувати контракт з журналістами, які займалися новинами для британської версії порталу MSN (Microsoft Network). Тепер замість них формувати контент, яким щодня користуються мільйони жителів Великої Британії, буде штучний інтелект, повідомляє The Guardian.

Повідомлення про те, що вони втратять роботу в найближчі місяці, отримали 27 осіб з агентства PA Media. Microsoft вирішила більше не залучати людей до процесу відбору та редагування новин, а також формування головної сторінки сервісу.

"Я проводив весь свій час, читаючи про те, як автоматизація та штучний інтелект позбавлять нас роботи, і ось штучний інтелект забирає мою роботу", - заявив один з членів команди MSN. Він також додав, що рішення замінити людей алгоритмами ризиковане, оскільки люди керуються чіткими "редакторськими правилами", які покликані вберегти користувачів від жорсткого і неприйнятного вмісту.

Як зазначає The Guardian, MSN немає оригінального контенту, редактори підбирають статті, які були написані іншими виданнями. Журналісти редагують їх у відповідності з форматом порталу.

Видання також зазначає, що рішення замінити журналістів алгоритмами торкнеться учасників команди MSN і в інших країнах, не тільки в Британії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Microsoft відмовилася інвестувати в стартапи з розпізнавання облич

Раніше британський стартап Sonantic навчив штучний інтелект плакати і зітхати. В якості демонстрації своєї розробки дослідники опублікували відео, в якому нейромережа емоційно зачитує текст.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі