Мін'юст США має намір почати антимонопольне розслідування в IT-секторі

Поділитися
Мін'юст США має намір почати антимонопольне розслідування в IT-секторі В американському IT-секторі проведуть антимонопольне розслідування © banker.bg
Напевно, розслідування торкнеться Google, Facebook і Amazon.

Міністерство юстиції США підтвердило, що проведе розслідування на предмет порушення антимонопольного законодавства найбільшими компаніями, які працюють у сфері інформаційних технологій. При цьому, назви самих компаній не називаються.

У заяві наголошується, що мова йде про пошукові системи, соціальні мережі і онлайн-ритейлери. Світовими лідерами у цих сферах є Google, Facebook і Amazon.

"У відсутність дисципліни, викликаної гідною конкуренцією на ринку, цифрові платформи можуть діяти всупереч інтересам споживачів", - заявив голова антимонопольного відділу Мін'юсту Макан Далрахім.

Раніше джерела повідомляли про те, що Федеральна торгова комісія США має намір очолити розслідування відносно Facebook, а Мін'юст займеться діяльністю Alphabet Inc.. Існує ймовірність, що деякі компанії стануть предметом розслідування відразу двох відомств.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела повідомив, що Facebook Inc. досягла угоди з Федеральною торговою комісією США про врегулювання претензій через витік особистих даних користувачів. Комісія, в яку входять п'ять членів, трьома голосами проти двох прийняла рішення зняти претензії у відповідь на сплату штрафу в розмірі $ 5 млрд. Після схвалення комісією угода буде розглянута Міністерством юстиції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі