Шматок м'яса вперше виростили в умовах космосу - Технології - dt.ua

На МКС вперше виростили м'ясо

8 жовтня, 14:00 Роздрукувати

Зразки телячих клітин були взяті на Землі і доставлені в космос.

На МКС виростили шматочок телятини © NASA

Ізраїльської компанії вперше вдалося виростити телятину в космосі. Як повідомляє The Guardian, зразки телячих клітин були доставлені на МКС, де з них в лабораторних умовах виростили м'язову тканину.

Наголошується, що стартапу Aleph Farms вдалося виростити шматок м'яса на висоті 399 кілометрів від Землі, далеко від будь-яких натуральних ресурсів. Експеримент розпочався 26 вересня в російському сегменті станції. У результаті за допомогою спеціального 3D-принтера в умовах мікрогравітації вдалося виростити невеликий фрагмент м'язової тканини.

Наголошується, що це досягнення допоможе розвинути галузь, яка прагне забезпечити людей усіма необхідними харчовими ресурсами без шкоди для навколишнього середовища. Крім того, надалі воно допоможе забезпечувати м'ясом тих, хто буде здійснювати довгострокові польоти в космос.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Космонавтам тільки з 15 спроби вдалося запустити робота Федора на МКС

Після стиковки космічної вантажівки Dragon компанії SpaceX зі станцією в травні цього року керівник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) імені Гагаріна Павло Власов заявив про появу запаху спирту на МКС. У ЦПК заявили про те, що концентрація сполуки підвищилася з однієї десятої міліграма до шести міліграмів на кубічний метр. Після включення системи очищення повітря її вдалося знизити приблизно до двох міліграмів.

У NASA заявили про те, що концентрація речовини в повітрі станції не несе ніякої загрози для екіпажу станції.

 

 

Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №38, 12 жовтня-18 жовтня Архів номерів | Зміст номеру < >