На МКС вперше виростили м'ясо

Поділитися
На МКС вперше виростили м'ясо На МКС виростили шматочок телятини © NASA
Зразки телячих клітин були взяті на Землі і доставлені в космос.

Ізраїльської компанії вперше вдалося виростити телятину в космосі. Як повідомляє The Guardian, зразки телячих клітин були доставлені на МКС, де з них в лабораторних умовах виростили м'язову тканину.

Наголошується, що стартапу Aleph Farms вдалося виростити шматок м'яса на висоті 399 кілометрів від Землі, далеко від будь-яких натуральних ресурсів. Експеримент розпочався 26 вересня в російському сегменті станції. У результаті за допомогою спеціального 3D-принтера в умовах мікрогравітації вдалося виростити невеликий фрагмент м'язової тканини.

Наголошується, що це досягнення допоможе розвинути галузь, яка прагне забезпечити людей усіма необхідними харчовими ресурсами без шкоди для навколишнього середовища. Крім того, надалі воно допоможе забезпечувати м'ясом тих, хто буде здійснювати довгострокові польоти в космос.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Після стиковки космічної вантажівки Dragon компанії SpaceX зі станцією в травні цього року керівник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) імені Гагаріна Павло Власов заявив про появу запаху спирту на МКС. У ЦПК заявили про те, що концентрація сполуки підвищилася з однієї десятої міліграма до шести міліграмів на кубічний метр. Після включення системи очищення повітря її вдалося знизити приблизно до двох міліграмів.

У NASA заявили про те, що концентрація речовини в повітрі станції не несе ніякої загрози для екіпажу станції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі