На пляжі у Фінляндії помітили незвичайне природне явище

Поділитися
На пляжі у Фінляндії помітили незвичайне природне явище Кулі з льоду з'явилися під впливом вітру і води © BBC Україна
Пляж вкрили тисячі крижаних куль.

Фотограф-любитель Рісто Матіола помітив на острові Хайлуото між Финляндією та Швецією "крижані яйця" - тисячі крижаних куль, які вкрили пляж. Як повідомляє ВВС, це сталося через рідкісне поєднання вітру і хвиль, які "закруглили" шматочки льоду.

За словами фотографа, кулі вкрили приблизно 30 метрів пляжу, вони розташовувалися уздовж лінії води. Найменші з них були розміром з куряче яйце, а найбільші – як футбольний м'яч.

За словами експерта BBC Weather Джорджа Гудфеллоу, для формування "яєць" потрібна холодна і вітряна погода. Вони з'являються з шматків більшої крижини, які стикаються один з одним через хвилі і набувають круглої форми.

"Вони можуть "рости" через те, що морська вода намерзає на них, і це також округлює їх. У результаті отримуємо гладкі крижані кулі, які потім виносить на берег", - зазначив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У лютому аномальні морози, які вдарили в США, призвели до появи незвичайного явища, яке називають "крижаними землетрусами" або кріосейсамами. Жителі Чикаго скаржилися на гучні, лякаючі звуки, які були викликані подібними явищами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі