NASA провело нові випробування вертольота для польотів на Марсі

Поділитися
NASA провело нові випробування вертольота для польотів на Марсі Вертоліт пройшов нові випробування © NASA
Вертоліт прибуде на Червону планету вже у 2021 році.

Фахівці NASA протестували вертоліт, який прибуде на Марс у 2021 році. Як повідомляє Naked science, перші випробування вертольота були проведені ще в січні, а пізніше фахівці агентства відправили його в Lockheed Martin Space, щоб перевірити сумісність кріплень з марсоходом, який і доставить безпілотник на Червону планету.

Конструкцію протестували на вібростійкість, щоб упевнитися, що вона витримає моменти зльоту і посадки. Також вертоліт піддали впливу низьких температур (близько мінус 129 °С), які він зазнає при перельоті до Марса.

Mars Helicopter буде відправлений на Червону планету разом з апаратом "Марс 2020". На його борту немає ніяких наукових інструментів, його основна мета – підтвердити теорію, що в розрідженій марсіанській атмосфері можна літати за допомогою силової установки. Фактично, він являє собою безпілотник з пропелером зверху, яким будуть керувати оператори з Землі. На його борту встановлена камера, яка дозволить зробити високоякісні зображення і передати їх на нашу планету.

26 листопада здійснив посадку на Марс апарат NASA InSight. Місія апарату розрахована на два роки, цей час він буде збирати дані про внутрішню будову і склад Марса. Це дозволить дослідникам отримати додаткові відомості про те, як були сформовані кам'янисті космічні тіла в Сонячній системі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі