Найбільший літак у світі пройшов перші льотні випробування

Поділитися
Найбільший літак у світі пройшов перші льотні випробування Диво інженерної думки © Stratolaunch
Двохфюзеляжный, дуже важкий, величезний, і при цьому - диво інженерної думки, яке вміє літати в космос.

Найбільший у світі літак пройшов перші льотні випробування. У суботу вранці здійснив свій перший політ найбільший літак у світі - Stratolaunch. Машина вагою при повному завантаженні майже 590 тонн і з розмахом крила 117 метрів, майже на 29 метрів більше, ніж у Ан-225, "Мрія", піднялася в повітря з аеродрому повітряно-космічного порту Мохаве в Каліфорнії, США. Перший політ тривав майже два з половиною години.

Пілоти оцінили льотно-технічні характеристики і якість управління повітряним судном. За словами льотчика-випробувача Евана Томаса, "політ пройшов гладко". У Stratolaunch відзначили, що системи літака працювали як годинник", і він приземлився на спеціальну позначку, повідомляється на сайті компанії.

Будівництво літака було завершено влітку 2017 року. Stratolaunch Systems призначений для доставки супутників і ракет на низьку орбіту, звідки вони вже відправляються в космос.



"Який фантастичний перший політ", - сказав Джин Флойд, генеральний директор Stratolaunch. "Сьогоднішній рейс продовжує нашу місію з надання гнучкої альтернативи наземним системам. Ми надзвичайно пишаємося нашою командою Stratolaunch, сьогоднішнім льотним екіпажем, нашими партнерами у масштабних композитах Northrup Grumman і повітряно-космічним портом Мохаве".

Випробувальна група провела стандартні тестові випробування літака. Початкові результати сьогоднішніх контрольних точок включають в себе:

Виконані різноманітні маневри керування польотом для калібрування швидкості і перевірки систем управління польотом, включаючи дублети по крену, маневри нишпорення, поштовхи та підтягування, а також стійкі бічні прослизання. Проведені симульовані навчання з заходу на посадку на максимальній висоті 15 000 футів, що означає середній рівень моря.

Літак Stratolaunch - це мобільна стартова платформа, яка забезпечить зручний, доступний і рутинний доступ у космос у стилі авіалінії. Плечове крило може підтримувати кілька ракет-носіїв вагою до 227 тонн .

Державне космічне агентство України (ДКАУ) хоче побудувати космодром поблизу авіабази Кертін в Кімберлі, Австралія. Проект може бути реалізований протягом п'яти років, якщо федеральний уряд підтримає амбітне пропозицію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі