Названо основні симптоми COVID-19 у дітей

Поділитися
Названо основні симптоми COVID-19 у дітей Вчені дізналися, як COVID-19 проявляється у дітей © Pixabay
Захворювання проявляється лихоманкою, діареєю і блюванням.

Медики з чотирьох лікарень Китаю описали основні симптоми COVID-19 у дітей. Згідно з їхніми спостереженнями, найчастіше захворювання проявляється лихоманкою, діареєю і блюванням. А ось на комп'ютерній томографії легень ефект матового скла спостерігається рідше, ніж у дорослих, повідомляє N+1.

У дорослих COVID-19 проявляється, як правило, лихоманкою, кашлем, задишкою і ознаками пневмонії. А ось інформації про перебіг захворювання у дітей надійшло не так багато.

Тепер вчені описали перебіг хвороби у 34 дітей у віці від одного місяця до 12 років. Лихоманку помітили у 76% дітей, хоча у дорослих цей симптом зустрічається у 44% випадків. Кашель спостерігався у 62% дітей (у дорослих цей показник становить 68%). У дітей також частіше спостерігалися блювання (12%) і діарея (12%), у дорослих ці симптоми проявляються в 5% та 4% випадків відповідно.

У 86% дітей були знайдені плямисті тіні на знімках комп'ютерної томографії грудної клітки, що відповідає попереднім даними у дорослих і дітей. Симптом "матового скла" на знімках КТ грудної клітки спостерігався лише у 3% дітей, однак попередні дослідження говорять про 33% в Ухані і 50% в Гуанчжоу. Цей радіологічний симптом був присутній також у 56% дорослих.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Коронакриза "з'їсть" 35% обсягу ВВП розвинених країн — Goldman Sachs

Раніше професор Університетського коледжу Лондона Мауро Гіака заявив про те, що COVID-19 може змінити легені пацієнтів до невпізнання. За його словами, захворювання викликає такі серйозні пошкодження в легенях, що у тих, хто провів у лікарні більше місяця, спостерігалося "повне руйнування" цього органу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі