Недалеко від Сонця знайдені дві потенційно придатних для життя планети

Поділитися
Недалеко від Сонця знайдені дві потенційно придатних для життя планети Вчені знайшли дві землеподібних планет в жилій зоні зірки © N+1
Планети розташовуються на відстані 12,5 світлових років від Землі.

Астрономи з Університету Геттінгена і Інституту астрофізики на Канарських островах виявили дві землеподібних планети, які обертаються навколо зірки Тігардена на відстані 12,5 світлових років від Сонця. Як повідомляє Newsweek, це 10 і 11 планети, які були виявлені в рамках міжнародного проекту співпраці, запущеного у 2016 році і націленого на пошуки світів навколо найближчих зірок.

Зірка Тігардена була знайдена у 2003 році. Це червоний карлик, маса якого становить усього одну десяту маси Сонця, а його поверхня розігріта до 4900 градусів за Фаренгейтом. Незважаючи на те, що зірка розташовується недалеко від Землі, спостерігати планети навколо її важко через те, що вона дуже тьмяна.

Для того, щоб виявити планети, астрономи стежили за змінами в яскравості світила, спостереження за зіркою Тігардена тривали протягом трьох років. У результаті дослідникам вдалося виявити дві планети трохи більше Землі. Вони знаходяться в жилій зоні, тобто, на них може існувати рідка вода.

Вчені також не виключають можливості того, що планети входять у більшу планетну систему.

Раніше повідомлялося про те, що вчені відкрили екзопланету з орбітою, що суперечить теоретичним моделям. Обертаючись навколо досить невеликої зірки, вона відхилена від площини обертання зірки на 76%. Планета має масу, близьку до маси Юпітера, але розташовується на більш близькій відстані до зірки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі