New Horizons зробив снитки найближчих до Сонця зірок

Поділитися
New Horizons зробив снитки найближчих до Сонця зірок Стерео-зображення, кольором виділені місця розташування зірок з різних позицій. Ліворуч - Проксима Центавра, праворуч - Wolf 359 © NASA
Положення зірок на небі з позиції апарату і з Землі значно відрізняються.

Апарат NASA New Horizons зробив знімки зірок Проксима Центавра і Wolf 359. Фотографії були зроблені в рамках проекту Parallax Program, метою якого є демонстрація методу паралакса, за допомогою якого можна уточнити відстань до зірок, повідомляє NASA.

Зараз апарат знаходиться на відстані більше шести мільярдів кілометрів від Землі. Завдяки цьому він може зробити знімки найближчих до Сонця зірок з унікальної перспективи. На зображеннях, які опублікувало NASA, помітно, наскільки положення зірок на небі з позиції New Horizons і з нашої планети відрізняється.

Як зазначають вчені, найлегший спосіб побачити паралакс – це підняти палець витягнутої руки і спостерігати за тим, як він змінює своє положення, якщо подивитися на нього, то лише лівим, то лише правим оком. Приблизно те ж можна помітити завдяки знімкам Проксими Центавра і Wolf 359, які New Horizons зробив 23-24 квітня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

New Horizons – автоматична міжпланетна станція NASA, запущена у межах програми "Нові рубежі" (New Frontiers) і призначена для вивчення Плутона і його природного супутника Харона.

Запуск було здійснено 19 січня 2006 року, з прольотом Юпітера (і гравітаційним маневром у його полі тяжіння) у 2007 році і Плутону – у 2015 році. Повна місія станції New Horizons розрахована на 15-17 років.

Станція New Horizons максимально наблизилася до Плутона (12,5 тисяч кілометрів) 14 липня 2015 року. Космічний апарат протягом 30 хвилин повинен був провести близько 150 наукових вимірювань. Після прийняття "дзвінка" від міжпланетної станції, вчені переконалися в успішному виконанні нею своєї головної місії.

Читайте також: У Польщі оголосили епідемію коронавірусу COVID-19

1 січня 2019 року станція зблизилася з об'єктом у поясі Койпера Арракотом і зробила його детальні знімки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі