Нові пандемії можуть відбуватися кожні 20 років – Білл Гейтс

Поділитися
Нові пандемії можуть відбуватися кожні 20 років – Білл Гейтс Білл Гейтс вважає, що людству необхідно готуватися до нових пандемій © theregister.co.uk
Бізнесмен упевнений, що країни заплатили набагато більше, ніж могли б, якщо б були готові.

Співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив про те, що пандемія нового коронавірусу – це "найбільша подія, яку люди могли пережити у своїх життях" і що в майбутньому схожі епідемії "можуть траплятися приблизно кожні 20 років", повідомляє Business insider.

За словами Гейтса, світові лідери та політики "заплатили на трильйони доларів більше, ніж могли б, якщо б були готові". Він вважає, що у відповідь на цей спалах у майбутніх урядів з'являться "резервні засоби діагностики, глибокі антивірусні бібліотеки та системи раннього попередження".

"Вартість виконання всього цього дуже мала в порівнянні з тим, що ми тут переживаємо. І тепер люди розуміють: "Добре, кожні 20 років, у зв'язку з великою кількістю подорожей, дійсно існує значна ймовірність того, що один з цих [вірусів] з'явиться". І тому громадяни очікують, що уряд зробить це пріоритетом", - вважає Гейтс.

Бізнесмен також висловив упевненість в тому, що уроки, взяті з нинішньої пандемії, дозволять краще підготуватися до наступної, але він також шкодує про те, що це далося дуже великою ціною. "Для цього не потрібно було витрачати трильйони доларів. Є наука. Країни рухаються вперед", - заявив Гейтс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Гейтс попереджав про ризик нової пандемії протягом декількох років. Так, у 2015 році він заявив про те, що новий спалах захворювання може бути фатальним для людства. Тоді ж він розповів про конкретні кроки, які дозволять уникнути цього.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі