Новий коронавірус з Китаю: кількість заражених потроїлася

Поділитися
Новий коронавірус з Китаю: кількість заражених потроїлася Коронавірус вже міг заразити 1700 осіб і китайська влада, ймовірно, приховує повні дані про заражених
Британські вчені кажуть, що Китай може занижувати кількість зафіксованих випадків.

Число людей, заражених новим вірусом у Китаї, за вихідні потроїлася, причому спалах поширилася з Ухані в інші великі міста. В даний час зареєстровано понад 200 випадків захворювання, в основному в Ухані, хоча респіраторні захворювання були також виявлені в Пекіні, Шанхаї та Шеньчжені, пише BBC.

Вже загинули три людини. Влада Японії, Таїланду та Південної Кореї повідомили про випадки захворювання.

Представники китайської охорони здоров'я визначили інфекцію, яка вперше з'явилася в Ухані в грудні, як штам коронавірус. Вони кажуть, що це призвело до спалаху вірусної пневмонії, але багато про вірус залишається невідомим.

Хоча вважається, що спалах відбувся на ринку, чиновникам і вченим ще належить точно визначити, як вона поширювалася, відзначає BBC.

BBC пише, що спалах підняла спогади про вірус Сарса - також коронавірусі - який убив 774 особи на початку 2000-х років в десятках країн, в основному в Азії.

Аналіз генетичного коду нового вірусу показує, що він тісно пов'язаний з Сарсом, ніж будь-який інший людський коронавірус.

Читайте також: В Японії підтвердили перший випадок зараження новим вірусом з Китаю

Експерти у Великобританії сказали BBC, що число заражених людей може бути набагато більше, ніж припускають офіційні дані, з оцінками, близькими до 1700.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі