Новий вид жуків назвали на честь Леонардо ДіКапріо

Поділитися
Новий вид жуків назвали на честь Леонардо ДіКапріо На честь Леонардо Дікапріо назвали новий вид жуків
Grouvellinus leonardodicaprioi став одним з трьох видів жуків, знайдених в Малайзії.

Група вчених з Нідерландів здійснила експедицію до Малайзії та біля водоспаду в парку "Маліо Бейсин" виявила три нових види жуків. Один з цих видів жуків вчені назвали Grouvellinus leonardodicaprioi, на честь голлівудського актора Леонардо ДіКапріо, повідомляє USA Today.

Зазначається, що відкриття було зроблено цивільними вченими, спеціально для яких і була організована експедиція.

ДіКапріо став не першою знаменитістю, в честь якого було названо комаха. Так, на честь президента США Дональда Трампа була названа міль, на честь Арнольда Шварценеггера назвали муху, а деякі види жуків названі на честь Кейт Вінслет, Білла Клінтона і Адольфа Гітлера.

Жук був названий на честь 20-річчя заснування Фонду Дікапріо та з метою вшанування його зусиль зі збереження біорізноманіття. "Крихітний і чорний, цей жук може і не отримає "Оскар" за свою харизму, але у збереженні біорізноманіття кожен вид на рахунку", - заявили вчені.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили новий вид гігантських черепах, які проживають на Галапагоських островах. З урахуванням нововідкритого виду, на даний момент на Галапагоських островах мешкають 11 видів гігантських черепах. Раніше їх було 15, проте 4 види вимерли. Такі черепахи, в основному, живуть на сході острова Санта-Крус.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі