ООН доручила ЮНЕСКО розробити етичні норми застосування штучного інтелекту

Поділитися
ООН доручила ЮНЕСКО розробити етичні норми застосування штучного інтелекту Перед ЮНЕСКО поставили незвичайну завдання © twitter.com/SergiyKyslytsya
Це буде перший у світі документ подібного роду

Незвичайний, але дуже в дусі часу документ має розробити ЮНЕСКО. Країни - члени Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) доручили їй розробити етичні норми застосування штучного інтелекту. Про це повідомило агентство AFP, посилаючись на відомості, отримані з секретаріату ЮНЕСКО.

"Рішення було прийнято одноголосно 193 представниками" на 40-й сесії генеральної конференції, незважаючи на досить різні позиції країн з цього питання, зазначили в ЮНЕСКО.

ЮНЕСКО має намір розгорнути співробітництво з міжнародними експертами в даній сфері. Разом з представниками організації їм належить за 18 місяців розробити "перший у світі нормативний документ" в області етики застосування штучного інтелекту і поширення його технологій.

Київська міська держадміністрація планує розробити науково-проектну документацію для внесення вулиці Хрещатик у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це інформує прес-служба КМДА.

Повідомляється, що на документацію протягом трьох років планують витратити 1,8 млн. гривень.

При цьому активісти стверджують, що Софія Київська та історичний центр Києва, включаючи ряд інших пам'яток архітектури, що перебувають під загрозою знищення-за незаконних дій впливових українських політиків. Читайте докладніше в статті Сергія Стерненка "Як будинки в історичному центрі Києва у киян забирали" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі