Палеонтологи виявили скам'янілості прадавнього родича павуків і скорпіонів

Поділитися
Палеонтологи виявили скам'янілості прадавнього родича павуків і скорпіонів Істота жила на Землі 508 мільйонів років тому © N+1
Скам'янілості тварини знайшли у відкладеннях віком 508 мільйонів років.

Палеонтологи описали скам'янілості стародавнього хеліцерового (родича сучасних павуків, кліщів і скорпіонів), які були знайдені у відкладеннях віком 508 мільйонів років. У Mollisonia plenovenatrix, як назвали тварину, були короткі масивні хеліцери, ключова риса групи, повідомляє N+1.

Добре збережені скам'янілі декількох членистоногих нового виду з роду Mollisonia, у якого були хеліцери, були знайдені в формації Берджис в Канаді. Залишки молисоній дослідники знаходили з 1912 року, але всі скам'янілості були в поганому стані і помітити у них наявність хеліцер було неможливо.

У найдавнішого представника групи, якого назвали Mollisonia plenovenatrix, були вкриті панциром, що складається з сегментів тулуб, великі, складно влаштовані очі, одинадцять пар кінцівок на тулубі і три пари на головогрудях. Між очима тварини розташовувалися масивні, короткі хеліцери, а навколо рота - ще кілька виростів. M. Plenovenatrix були невеликими, їхня довжина складала близько 2,5 сантиметрів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Нанкинського інституту геології і палеонтології виявили в зразках бурштина, знайдених на півночі М'янми, дивну істоту, що нагадує павука з довгим хвостом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі