Палеонтологи виявили в США новий вид акул крейдового періоду

Поділитися
Палеонтологи виявили в США новий вид акул крейдового періоду Акули мешкали на Землі 67 мільйонів років тому © Naked Science
Акули мешкали на Землі 67 мільйонів років тому.

Вчені виявили в Південній Дакоті скам'янілі зуби, що належали невідомому виду акул, який мешкав на Землі 67 мільйонів років тому. Як повідомляє Naked science, новий вид прісноводних акул отримав назву Galagadon nordquistae.

Довжина тіла древньої акули становила від 30,5 до 45,7 сантиметрів, цей вид був далеким предком сучасних килимових акул. Маленькі зуби акули, менше міліметра в діаметрі, були знайдені в осаді, що залишився після виявлення кісток Сью – максимально детально описаної особини тиранозавра Рекса.

"Ця акула жила в той же час, що і тиранозавр Рекс Сью, вона була частиною того ж світу. Більша частина її тіла не збереглася, оскільки скелети акул складаються з хрящів, але ми змогли знайти її скам'янілі зуби", - заявив один з дослідників Піт Маковицькі.

За словами вчених, акули харчувалися дрібною рибою, равликами або прісноводними раками.

Раніше Вчені з Каліфорнійського університету в Ірвайні заявили про те, що невеликі молот-риби, поширені біля американського узбережжя Атлантики і Тихого океану, здатні засвоювати рослинну їжу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі