Південні райони України наближаються до грецького клімату

Поділитися
Південні райони України наближаються до грецького клімату 5-6 червня розпочнеться підвищення температури до літніх значень © Главред
У травні температурні показники близькі до норми.

Погода в Україні зазнає значні зміни: взимку майже не було снігу, а через посуху навесні виникали масштабні лісові пожежі. Якою буде погода найближчим часом, розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Травень насправді не є холодним, погода близька до норми. Трохи нижче норми будуть середні значення температури повітря. Якщо подивитися на погодні умови травня за останні 30 років, то вони майже не змінилися. Зараз у всіх країнах спостерігають зміни клімату. Середньорічна температура повітря в сезонах підвищується. Для України це підвищення одне з найбільших.

Південні райони України поступово наближаються до балканського клімату, навіть грецького. Тобто помітне підвищення температури і зменшення ефективності опадів за рахунок їх випаровування. Це призводить до того, що посушливість клімату в південних степових районах України зростає", - зазначає Кульбіда.

Вже 5-6 червня розпочнеться підвищення температури, яке можна сприймати як літню погоду. У денні години це 20-25 градусів тепла.

Читайте також: COVID-19 і кліматична криза взаємопов'язані – The Economist

Детальніше про те, як виглядає боротьба з кліматичною кризою на практиці читайте в матеріалі Олександри Хмарної "Надзвичайна кліматична ситуація" для читачів ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі