Планшети і смартфони назвали причиною маленького словникового запасу дітей

Поділитися
Планшети і смартфони назвали причиною маленького словникового запасу дітей
Навчання з використанням смартфонів, планшетів і комп'ютерів замість живої мови викладачів може призвести до того, що дитина не дізнається значну частину слів.

Використання комп'ютерів і планшетів у навчанні школярів може призвести до того, що діти будуть мати менший словниковий запас порівняно з їхніми однолітками з попереднього покоління, яких навчали у традиційний спосіб, пише The Daily Mail з посиланням на дослідження, проведене інститутом психіатрії Королівського коледжу Лондона.

Під час дослідження 27 добровольців намагалися заучувати неіснуючі слова двома способами - вербальним і візуальним. Як встановили експерти інституту, добровольці швидше запам'ятовували незнайоме слово у тих випадках, коли чули його і намагалися повторити усно. Якщо ж нове слово зустрічалося їм у письмовому вигляді - на екранах електронних пристроїв - учасники експерименту, як правило, його не запам'ятовували.

"Коли ви дізнаєтеся нове слово, ви спочатку слухаєте його звучання, потім намагаєтеся повторити його доти, поки у вас не вийде правильно. Таким чином люди розширюють свій словниковий запас починаючи з першого року життя до дорослого віку, коли запас досягає до 30 000 слів", - заявив керівник дослідження доктор Марко Катані.

Таким чином, навчання з використанням смартфонів, планшетів і комп'ютерів замість живої мови викладачів може призвести до того, що дитина не дізнається значну частину слів. !zn

Читайте також:

Для боротьби з порушенням авторських прав в Україні має намір обкласти податком телефони і ноутбуки

Samsung до 2020 року розробить стандарт 5G

Планшетним комп'ютерам пророкують смерть через п'ять років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі