Політ на Марс: розпочався набір для учасників експедиції в один кінець

Відео
Поділитися
Політ на Марс: розпочався набір для учасників експедиції в один кінець Так, за задумом розробників, буде виглядати житло перших марсіанських колоністів
Чотири астронавти проекту стануть першими марсіанськими колоністами і проведуть залишок життя у марсіанському поселенні. Організатори обіцяють перетворити відбір претендентів на безпрецедентне реаліті-шоу.

Проект Mars One щодо відправки на однойменну планету в один кінець офіційно відкрив набір учасників. За планами розробників, перші колоністи опиняться на Марсі рівно через десять років, 22 квітня 2023 року, повідомили керівники проекту на прес-конференції. Завдання проекту, який базується у Нідерландах, полягає в здійсненні пілотованої експедиції на Марс до 2023 року.

Чотири астронавти проекту стануть першими марсіанськими колоністами і проведуть залишок життя у марсіанському поселенні, яке буде побудовано для них технікою, відправленою на Марс завчасно. Вимоги до учасників місії, яка стане першим у своєму роді реаліті-шоу, були оприлюднені на початку 2013 року. Для того, щоб відправити людини на Марс, не потрібно ніяких нових винаходів. Можливі затримки, можлива перевитрата бюджету, можливі навіть невдачі, але це можливо", - заявив на прес-конференції керівник проекту Mars One Бас Лансдорп.

Він стверджує, що фонд ще до початку офіційного відбору отримав близько 10 тисяч листів від охочих взяти участь у проекті. До липня 2013 року організація розраховує зібрати близько мільйона заявок у вигляді відеороликів тривалістю в одну хвилину, причому для відсівання "несерйозних" кандидатів подача заявки буде коштувати до 25 доларів - ці кошти підуть на фінансування етапів відбору.

До липня 2015 організатори відберуть 24 кандидата в астронавти, які наступні сім років будуть готуватися до майбутнього польоту в командах по чотири людини. Перший політ на Марс оцінений у 6 мільярдів доларів. Більшу частину першої суми організатори розраховують залучити через продаж прав на трансляцію глобального реаліті-шоу, яке почнеться вже на етапі відбору учасників.

Нагадаємо також, що некомерційний фонд першого у світі космічного туриста Денніса Тіто Inspiration Mars ("Натхнення Марс") збирається відправити двох людей - чоловіка і дружину - в подорож на Червону планету. На відміну від проекту голландців, ця експедиція передбачає повернення на Землю.

Умови польоту максимально оптимізовані, однак, незважаючи на це, туристам доведеться провести півтора року в повній ізоляції в закритому приміщенні в 17 квадратних метрів. !zn

Читайте також:

Стартував прийом заявок на перший туристичний політ на Марс

Зонд NASA виявив на Марсі радянський апарат, який здійснив посадку більше 40 років тому

Проведений Curiosity аналіз ґрунту підтвердив наявність у минулому на Марсі умов для життя

Марс може стати схожим на Землю після удару комети, людство чекає на шоу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі