Помер один із засновників Microsoft Пол Аллен

Поділитися
Помер один із засновників Microsoft Пол Аллен Пол Аллен помер у віці 65 років © 24smi.org
На початку жовтня у Аллена виявили рецидив раку.

У США на 66 році життя помер програміст і підприємець Пол Аллен, який у 1975 році разом з Біллом Гейтсом став засновником компанії Microsoft. У жовтні у нього був виявлений рецидив раку, який він успішно поборов кілька років тому.

"З глибоким жалем ми повідомляємо про смерть нашого засновника Пола Аллена, співзасновника Microsoft ... Пан Аллен помер у понеділок, 15 жовтня 2018, від ускладнень неходжкінської лімфоми у Сіетлі", - йдеться в повідомленні заснованої ним компанії Vulcan Inc.

Аллен познайомився з Гейтсом ще в шкільні роки, пізніше вони зайнялися бізнесом в сфері програмування та комп'ютерної техніки. У 1975 році вони заснували компанію Microsoft, розділивши її акції на 36% - Аллену і 64% - Гейтсу. Аллен покинув компанію у 1983 році, після того, як у нього вперше був діагностований рак. Він зберіг за собою місце в раді директорів і частина акцій.

Аллен зайнявся інвестиційним бізнесом, вкладаючи кошти в технологічні стартапи. Крім того, йому належали футбольний клуб "Сіетл Сихокс" та баскетбольний "Портленд Трейл Блейзері".

Forbes оцінював стан Аллена у 20,3 мільярда доларів. Він обіймав сорок четвертого місце в списку найбагатших людей планети і вісімнадцятий в списку найбагатших американців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі