Понад 78 тисяч осіб подали заявки на участь в експедиції на Марс в один кінець

Поділитися
Понад 78 тисяч осіб подали заявки на участь в експедиції на Марс в один кінець Перші колоністи опиняться на Марсі через десять років © gazeta.ru
За планами розробників, перші колоністи опиняться на Марсі через десять років. Число охочих вже наближається до 80 тисяч.

Менш ніж за три тижні з початку відбору добровольців, готових вирушити на Марс з квитком в один бік, заявки на цю подорож подали вже понад 78 тис осіб. Про це повідомила сьогодні голландська компанія "Mars One", яка виступає організатором цієї місії.

Волонтери розміщують свої відеозаявки на сайті компанії. Більшість претендентів - зі США, Китаю і Великобританії. Крайній термін подачі заяв - 31 серпня цього року. На думку співзасновника та генерального директора компанії Баса Лансдорпа, мета організаторів на даному етапі - отримати не менше 500 тисяч заявок. Реєстраційні внески, які сплачують заявники, підуть на фінансування марсіанської місії, бо цей проект є приватною ініціативою, причому вельми недешевою.

Вартість проекту, включаючи витрати на будівництво колонії на Марсі, складе не менше 6 млрд доларів. І це тільки у розрахунку на першу команду колоністів, яка відправиться туди у 2023 році після періоду підготовки, що розпочнеться в 2014 році і буде частиною масштабного телешоу.

До цього моменту із загального числа претендентів буде відібрано 40 осіб, а вже з них телеглядачі будуть обирати тих, хто відправиться на Марс. Проект задуманий саме в розрахунку на телеаудиторію, бо головним джерелом фінансування проекту все ж таки покликані стати не реєстраційні внески, а доходи від телетрансляцій космічного шоу і надходження від реклами.

Медіа-висвітлення проекту почнеться з кастингу претендентів. Лансдорп впевнений, що "спостереження за життям людей на Марсі буде хітом для землян протягом багатьох десятиліть". Друга місія, як планується, відправиться на Червону планету в 2025 році. Кожен рейс буде розрахований на двох чоловіків і двох жінок, щоб було можливим відтворення майбутнього населення Марса. !zn

Читайте також:

Стартував прийом заявок на перший туристичний політ на Марс

Зонд NASA виявив на Марсі радянський апарат, який здійснив посадку більше 40 років тому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі