Пороговий рівень колективного імунітету до COVID-19 може виявитися нижчим, ніж вважалося

Поділитися
Пороговий рівень колективного імунітету до COVID-19 може виявитися нижчим, ніж вважалося Вчені переглянули дані про пороговий рівень колективного імунітету до коронавірусу © Elgin Community College
Вірогідно, імунітет повинен виробитися у 43% популяції.

Математики зі Стокгольмського університету створили модель поділу людей на популяції і групи з урахуванням віку і соціальної активності. Проведені ними обчислення показують, що пороговий рівень популяційного імунітету до COVID-19 може бути нижче 60%, які озвучувалися раніше, повідомляє Naked science.

Згідно з розрахунками вчених, цей рівень становить 43% від загальної чисельності популяції. Разом з тим, вчені зазначають, що ця цифра відображає вплив додаткових факторів, а не дає точну оцінку.

"Зниження в основному пов'язане з рівнем активності, а не з віковою структурою. Чим більше соціально активних особистостей, тим вищий ризик зараження - і навпаки", - заявив один з авторів роботи Френк Болл. Таке спостереження дозволило вченим зробити цікавий висновок: рівень популяційного імунітету, необхідний для загасання пандемії, буде нижчим у тому випадку, коли цей імунітет набувається природним шляхом, а не через вакцинацію.

За словами дослідників, їхні висновки можуть значною мірою вплинути на національну політику в області карантинних заходів для боротьби з поширенням хвороби. Але вони також свідчать про важливість обліку гетерогенності популяції при введенні тих чи інших обмежень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Марцінків порушує права людини розпорядженням про вивезення ромів на Закарпаття — правозахисники

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі