Porsche показав свій перший електрокар: до 100 км/год за 2,8 секунди

Фото
Поділитися
Для пробігу 100 км двом моделям Porsche Taycan вистачить лише п'яти хвилин зарядки.

Німецький автовиробник Porsche вперше представив свій електрокар. Світова прем'єра Porsche Taycan відбулася одночасно в Північній Америці, Китаї та Європі. Це спортивний седан, які представили в двох версіях: Turbo і Turbo S, повідомили в компанії.

Наголошується, що флагманська версія Turbo S може розігнатися до 100 кілометрів на годину за 2,8 секунди, модель Turbo зможе це зробити за 3,2 секунди.

Максимальна швидкість обох моделей - 260 км/год.

В обох моделях є по два електродвигуна, а ємність батарей - 93 кіловат-години. Батареї Turbo S вистачить на 412 кілометрів, батареї Turbo вистачить на 450 км, і для пробігу 100 км моделям вистачить лише п'яти хвилин зарядки. В ідеальних умовах час зарядки з 5 до 80 відсотків становить 22,5 хвилини.

Porsche Taycan є першим серійним автомобілем з напругою системи 800 вольт – замість звичайних для електромобіля 400 вольт.

Раніше повідомлялося, що німецького виробника спортивних автомобілів Porsche, який входить в концерн Volkswagen, оштрафували на 535 мільйонів євро за дизельні двигуни, які викидали в повітря більше шкідливих речовин, ніж було дозволено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі