Повз Землю пролетів гігантський астероїд

Поділитися
Повз Землю пролетів гігантський астероїд Астероїд визнаний потенційно небезпечним
18 квітня повз нашу планету пролетів астероїд розміром з будинок.

18 квітня повз Землю пролетів астероїд розміром з будинок. Як повідомляє Naked science, він підійшов до нашої планеті набагато ближче, ніж будь-який інший "космічний камінь" до кінця року.

Астероїд, який отримав назву 2019 GC6, був виявлений 9 квітня, за дев'ять днів до зближення із Землею. Гігантський камінь максимально наблизився до планети 18 квітня, о 6:41 за Гринвічем. Його найближча точка по відношенню до нас знаходилася в 219 тисячах кілометрах від Землі - це приблизно половина відстані до Місяця.

Згідно з даними NASA, об'єкт рухався на швидкості понад 20 тисяч кілометрів на годину, а його діаметр становить близько 30 метрів.

Агентство класифікувало астероїд 2019 GC6 як "потенційно небезпечний" навколоземний об'єкт, однак це не означає, що він безпосередньо загрожував Землі на цей раз. Цей термін використовується стосовно будь-яких навколоземних об'єктів, які пролітають в межах восьми мільйонів кілометрів від земної орбіти, і є досить масивними, щоб завдати істотної шкоди Землі, за інформацією Відділу з координації планетної оборони NASA.

Раніше вчені заявили про те, що потенційно небезпечні для Землі астероїди залишаються невидимими для наземних телескопів. До своїх висновків дослідники прийшли, проаналізувавши дані виявлень навколоземних об'єктів кількома обсерваторіями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі