Предки людини негативно впливали на біорізноманіття ще мільйони років тому

Поділитися
Предки людини негативно впливали на біорізноманіття ще мільйони років тому Предки людини могли стати причиною вимирання африканських хижаків © comedywildlifephoto.com
Найбільш імовірною причиною вимирання великих африканських хижаків були древні гомініди.

Більшість вчених вважають, що діяльність людини почала негативно впливати на біорізноманіття Землі відносно недавно. Але нове дослідження показує, що цей процес почався ще кілька мільйонів років тому і запустив його не наш вид, а далекі предки людини, повідомляє Naked science.

"Вимирання видів, які ми відстежуємо по викопних скам'янілостям, зазвичай пояснюють кліматичними причинами. Але подібні зміни на Африканському континенті за останні кілька мільйонів років були дуже незначними, і зміна клімату явно не була головною причиною вимирань", - говорить Серен Фарбю з Гетеборзького університету, провідний автор дослідження.

Вимирання великих хижаків Східної Африки почалося близько чотирьох мільйонів років тому. Дослідники вважають, що в цей момент предки людини почали використовувати тактику клептопаразитизму, тобто, крали у хижаків здобич.

Щоб вижити, тварини виробили тактику захисту здобичі. Наприклад, леви охороняють її колективно, а леопарди закидають її на дерево.

Вчені відзначають, що на сьогоднішній день людина впливає на навколишнє середовище набагато сильніше, ніж будь-коли. Але це не означає, що раніше наші предки жили з природою в гармонії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені заявили про те, що великим тваринам загрожує вимирання до 2100 року. Вчені внесли в тривожний список чорного носорога, бенгальського тигра і інших представників фауни, яких вже сьогодні практично неможливо зустріти в природі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі