Приватна компанія вперше організовує експедицію на Місяць

Поділитися
Приватна компанія вперше організовує експедицію на Місяць Апарат Moon Express відправиться на Місяць вже в наступному році © space.com
Історична подія відбудеться в 2017 році.

Влада США видала приватній компанії Moon Express перший в історії дозвіл на висадку на астрономічний об'єкт. У 2017 році ця фірма відправить на Місяць роботизовану експедицію, пише Space.com.

Відповідне рішення прийняло Федеральне управління цивільної авіації (FAA) США після консультацій з Держдепартаментом і ще кількома відомствами.

У подальших планах Moon Express – організація комерційних польотів на Місяць і допомога в освоєнні ресурсів супутника Землі.

"Ми говоримо про нову епоху для всієї галузі комерційних космічних польотів", – заявив співзасновник і генеральний директор Moon Express Боб Річардс.

При цьому уточнюється, що дозвіл дійсний тільки для даної місії і не буде поширюватися на інші висадки або польоти.

Раніше повідомлялося про те, що в США знайшли спосіб здешевити польоти на Місяць на 90% – до 10 млрд доларів замість 100 млрд доларів. Експерти вважають можливим добувати паливо прямо на супутнику Землі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі