Прокуратура США закрила великий файлообмінник Megaupload

Поділитися
© arstechnica.com
Закрито один із найбільших файлообмінних сайтів Megaupload. У відповідь на дії влади хакери атакували урядові сайти.

Прокуратура США домоглася закриття одного з найбільших файлообмінних сайтів у світі - Megaupload. Інформація про це міститься у відповідній доповіді Міністерства юстиції США. В рамках розслідування справи про організацію підприємницької діяльності з незаконним використанням авторських матеріалів обвинувачення висунуто проти семи осіб і двох юридичних осіб - компаній Megaupload Ltd. і Vestor Ltd.

Слідство вважає, що Кім Дотком (він же Кім Шмітц) організував зазначені компанії, діючи через однойменний сайт Megaupload та афілійовані з ним інтернет-ресурси, займався розповсюдженням авторських матеріалів, не маючи на те прав, тобто так званим інтернет-піратством. Окрім нього, звинувачення висунуто громадянам Німеччини Фінну Батато, Свену Ехтенаху, Мартіасу Ортману, а також словаку Юліусу Бечко, естонцю Андрусу Номму і голландцеві Браму ван дер Колку.

За запитом американської сторони К.Доткома і ще трьох підозрюваних, чиї імена не називаються, вже арештовано в Окленді у Новій Зеландії. Також накладено арешт на рахунки компаній на загальну суму 50 млн дол.

Обвинуваченим інкримінується незаконне збагачення на суму більше 175 млн дол, при цьому, на думку слідства, сукупний збиток, якого було завдано правовласникам, становить не менше 500 млн дол. У випадку, якщо їх провину буде доведено, обвинуваченим загрожує до 20 років позбавлення волі за злочинне привласнення авторських матеріалів, до п'яти років за змову з метою порушення авторських прав і до 20 років за незаконні фінансові операції.

Користувачі мережі не залишилися осторонь. Відразу після закриття Megaupload сайт Міністерства юстиції США зазнав атаки.

У відповідь на закриття файлообмінного сервісу Megaupload і арешт його засновника, хакери з руху Anonymous атакували сайти ФБР, Мін'юсту США, Білого Дому та кілька інших ресурсів.

Серед них веб-ресурси американської влади, а також сторінки американських, бельгійських та французьких компаній-правовласників, у тому числі сайти двох найбільших звукозаписних компаній Universal Music і Warner Music Group.

Хакери називають дану атаку найбільшою за всю історію. Через кілька годин після атаки більшість ресурсів відновили працездатність. Однак на момент написання новини сайти Universal Music та Американської асоціації звукозапису (RIAA) залишалися недоступними.

Нагадаємо, законодавчий акт SOPA дозволяє правовласнику вимагати відключення інтернет-ресурсу за поширення піратського контенту, навіть якщо керівництво ресурсу не причетне до його появи на сайті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі