Провідні фахівці поступово залишають Skype, що зазнав реорганізації

Поділитися
Провідний гравець на ринку телекомунікацій Skype продовжує втрачати ключових співробітників. Цього разу компанію залишив автор інтернет-телефонії SIP.

На цьому тижні з компанії Skype звільнився Джонатан Розенберг, який вважається одним з авторів протоколу інтернет-телефонії SIP. Новим місцем роботи Розенберга стане компанія Cisco, де він вже працював і раніше. Напевно, новий трудовий контракт буде набагато вигіднішим за попереднім, як це часто буває у разі повторного найму.

Багато спостерігачів вважають, що відхід Розенберга - серйозна втрата для компанії Skype і для її нинішнього власника - корпорації Microsoft, яка купила найбільший світовий сервіс інтернет-телефонії та відеоконференцій у 2011 році. Розенберга вважають одним із найкращих спеціалістів в області технологій передачі голосових даних по інтернету (VoIP).

Це далеко не єдина втрата Skype і Microsoft. За останній рік з компанії Skype звільнилося кілька ключових співробітників, у тому числі технічних фахівців, можливо, невдоволених новим керівництвом.

Microsoft купила данську компанію Skype Global S.a.r.l за 8,5 млрд доларів у 2011 році у групи інвесторів на чолі з фондом Silver Lake Partners, який в 2009 році придбав 70% Skype в інтернет-компанії eBay за 2 мільярди доларів.

Тим не менш, завдяки проведеній новими власниками реорганізації торік Skype повністю перейшов з розряду аматорських проектів до професійних гравців ринку телекомунікацій і наростив свій трафік на 73,5 млрд хвилин. Для порівняння: всі світові оператори зв'язку разом узяті в 2012 році збільшили обсяги телефонного трафіку всього на 51 млрд хвилин. Стільниковим операторам довелося задуматися про зниження цін.

У квітні повинна завершитися інтеграція Skype з найпопулярнішою в інтернеті програмою обміну миттєвими повідомленнями Windows Live Messenger. Оновлення дасть користувачам месенджера можливість розширити коло свого спілкування, бо Skype працює на різних пристроях і платформах, включаючи Windows, Mac, IOS, Windows Phone і Android, тому перехід на Skype буде дуже вигідний.

Деякі експерти побоюються, що після такого значного збільшення користувацької бази Skype може постати питання про якість зв'язку, яка і так вже погіршилася за останній час, можливо, саме через ті переробки, які Microsoft вносить у Skype для його інтеграції зі своїми сервісами.

Ще однією проблемою, з якою зіткнувся Skype останнім часом, є побоювання з приводу прослуховування. Нещодавно журналісти і інтернет-активісти у відкритому листі, адресованому керівникам компанії Microsoft, що володіє Skype з 2011 року, вимагали дати чітку відповідь щодо можливості і фактів моніторингу особистого спілкування в Мережі.

У 2008 році Skype заявляв, що навіть керівництво компанії не в змозі підслуховувати розмови користувачів через технічні особливості сервісу. Проте представники таких організацій як "Репортери без кордонів", Фонд електронних рубежів та Greatfire.org, побоюються, що в останні роки ситуація могла змінитися. Багато користувачів вже повідомили про прослуховування розмов через Skype. У зверненні піднімаються питання, що стосуються зберігання даних на комп'ютерах користувачів, можливості прослуховування діалогів через Skype і читання листування.

У документі наголошується, що угода, пропонована користувачам сервісу, є "розмитою і заплутаною" особливо в питаннях, що стосуються "конфіденційності розмов у Skype". В якості альтернативи Skype "Репортери без кордонів" пропонують використовувати такі сервіси, як Jitsi або Pidgin; однак вони не можуть змагатися зі Skype ні в плані слави, ні в плані клієнтської бази. !zn

Читайте також:

Microsoft примусово переведе користувачів Live Messenger на Skype

Skype запускає відеоповідомлення

Користувачі Skype музики зможуть дзвонити по телевізору

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі