Рівень цифрової культури опустився до показника 2016 року — Microsoft

Поділитися
Рівень цифрової культури опустився до показника 2016 року — Microsoft Для дорослого покоління найбільш поширена причина онлайн-загроз — політика © linkedin.com
Більше половини опитаних стикались в інтернеті з небажаними контактами та онлайн-шахрайством.

Щорічне дослідження корпорації Microsoft показало, що цифрова культура опустилась до найнижчого рівня за останні чотири роки. Більше того, користувачі в Інтернеті частіше стикаються з шахрайством, булінгом та сексуальними домаганнями.

Автори дослідження розділили Інтернет-загрози на чотири категорії: поведінкові, репутаційні, загрози сексуального характеру і небажані комунікації.

Зазначається, що більш ніж половина (58%) респондентів заявили, що стикались з нав'язливою поведінкою, найбільш поширені - небажані контакти та онлайн-шахрайство.

45% зазнали поведінкових загроз в мережі (переважно грубе поводження та тролінг), 37%загроз сексуального характеру (найчастіше онлайн-домагання), 21%репутаційних загроз.

За даними результатів досліджень, зовнішність і політика - головні мотиви грубого ставлення до людей в Інтернеті. Обидві теми назвали проблемними 31% респондентів. Зневажливу поведінку на підставі сексуальної орієнтації назвали 30% опитаних, на основі релігії й расової приналежності ― 26% і 25% відповідно.

"Чоловіки та жінки й різні вікові категорії вказали різні причини грубої поведінки в Інтернеті. Зовнішність найбільш поширений привід для підлітків та жінок (38%) - дівчата-підлітки (41%) та дорослі жінки (35%) вважають це основною причиною недоречного спілкування", - йдеться в тексті дослідження.

Для дорослого покоління найбільш поширена причина онлайн-загроз - політика (38%). Для всіх вікових категорій сексуальна орієнтація була другою за популярністю відповіддю ― 30% вважають цю тему найбільш провокативною.

Усі вікові категорії зазначили, що найчастіше зі зневажливим ставленням можна стикнутися у соціальних мережах. Дві третини опитаних піддавалися грубому ставленню у соцмережах, 24% ― на медіа-ресурсах, 24% ― на форумах, 23% ― на анонімних майданчиках, 20% ― на ігрових сайтах.

Повідомляється, що 60% підлітків знають, до кого звернутися за допомогою, якщо їм загрожують в Інтернеті. На противагу цьому, 63% дорослих не знають, як діяти в таких випадках.

В ході дослідження корпорації Microsoft було опитано 12,5 тисяч людей, серед них: підлітки 13-17 років та дорослі 18-74 з 25 країн світу, зокрема зі США, Канади, Франції, Німеччини, Великої Британії, Польщі, Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі