Робот Федор повернувся на Землю після місії до МКС

Поділитися
Робот Федор повернувся на Землю після місії до МКС Федор завершив місію до МКС © Роскосмос
Корабель з роботом на борту успішно приземлився в Казахстані.

Корабель "Союз МС-14", на борту якого перебував антропоморфний робот Федор, успішно приземлився в Казахстані в ніч на 7 вересня. Як повідомляє "Роскосмос", космонавти МКС протягом декількох днів тестували можливості робота в умовах космічного польоту.

"Союз" пробув на МКС майже два тижні, він доставив обладнання для наукових експериментів, засоби медичного забезпечення, контейнери з раціонами харчування і посилки для екіпажу. Під час експедиції на МКС Федір збирав телеметрію і провів ряд експериментів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Корабель "Союз" з Федором на борту пристикувався до МКС 27 серпня.

Корабель повинен був пристикуватися до МКС вранці 24 серпня, але підійшов до неї на відстань 99 метрів, завис, а потім почав відхід на безпечну відстань 279 метрів.

За даними джерела в ракетно-космічній галузі, причиною невдачі стала відмова одного напівкомплекту системи зближення "Курс-НА" на борту станції. Стиковка корабля в автоматичному режимі була неможлива через те, що на "Союзі" була відсутня необхідна система.

Для того, щоб повторна спроба стикування корабля відбулася, екіпаж МКС в ручному режимі перестикував корабель "Союз МС-13". Його відстикували від модуля "Звезда" і пристікували до модуля "Поиск".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі