Скорочення чисельності комах виявилося масштабнішим за передбачуване

Поділитися
Скорочення чисельності комах виявилося масштабнішим за передбачуване Вчені назвали темпи зниження чисельності комах лякаючими © Популярная механика
У багатьох регіонах чисельність комах скоротилася на третину.

Міжнародна група вчених заявила про те, що скорочення чисельності комах по всьому світу виявилося набагато масштабнішим, ніж вважалося до цього. За словами дослідників, у багатьох регіонах чисельність комах вже скоротилася на третину, повідомляє Phys.org.

У ході дослідження вчені вивчили дані про групи комах у трьох регіонах Німеччини в період з 2008 по 2017 рік. Усього їм вдалося зібрати близько мільйона комах на 300 різних ділянках. Виявилося, що скорочення чисельності справедливе для 2700 відомих видів комах, а багатьох з них можна знайти в місцях, де вони зустрічалися раніше.

Вчені зазначають також, що біомаса комах у лісах з 2008 року зменшилася на 40%. Для луків ці цифри виявилися ще страшнішими: у деяких регіонах чисельність комах становить лише третину від попереднього рівня. Найбільше постраждали луки, які оточені землями сільськогосподарського призначення. В лісах найбільше скоротилася чисельність комах, які долають великі відстані.

"Скорочення чисельності за 10 років стало для нас повною несподіванкою, воно лякає, але все-таки вписується в картину, яку демонстрували попередні дослідження", - заявив один з учених Вольфганг Вайссер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Австралії та Китаю провели глобальне дослідження наукових робіт, присвячених комахам, які були написані в останні 40 років, і прийшли до висновку про те, що в найближчі десятиліття можуть вимерти більше 40% видів комах. Найбільша загроза нависла над метеликами, бджолами і гнойовими жуками.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі