SpaceX може доставити перших астронавтів на МКС вже наступного року

Поділитися
SpaceX може доставити перших астронавтів на МКС вже наступного року SpaceX доставить астронавтів на МКС вже наступного року © NASA
Перший політ компанії заплановано на перший квартал наступного року.

Компанія SapceX може доставити перших астронавтів на МКС вже в першому кварталі наступного року. Про це заявили засновник компанії SpaceX Ілон Маск і директор NASA Джим Брайденстайн, повідомляє The Verge.

"Ми з Ілоном прийшли до згоди в тому, що нашим найвищим пріоритетом є запуск американських астронавтів на американських ракетах з американської землі", - заявив Брайденстайн.

SpaceX - одна з двох комерційних компаній, які розробляють космічні кораблі для доставки астронавтів NASA на МКС. З моменту закриття програми "Шаттл" у 2011 році, астронавтів агентства доставляють на станцію за допомогою "Союзів". Це співробітництво обходиться NASA в 85 мільйонів доларів за одне місце.

Програма Commercial Crew, в якій беруть участь SpaceX і Boeing, спрямована на те, щоб істотно знизити ці витрати – до 50 мільйонів доларів за місце. Разом з тим, запуски в рамках програми весь час відкладаються: перший з них повинен був відбутися ще у 2017 році, але досі виникають проблеми, які необхідно вирішити.

У березні цього року SpaceX відправила безпілотну версію свого корабля Crew Dragon, яка успішно зістикувалася з МКС і повернулася на Землю. Але за місяць космічний корабель загорівся під час наземних тестів на мисі Канаверал, що стало причиною тимчасового припинення подальших випробувань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Після стиковки космічної вантажівки Dragon компанії SpaceX зі станцією в травні цього року керівник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) імені Гагаріна Павло Власов заявив про появу запаху спирту на МКС. У ЦПК заявили про те, що концентрація сполуки підвищилася з однієї десятої міліграма до шести міліграмів на кубічний метр. Після включення системи очищення повітря її вдалося знизити приблизно до двох міліграмів.

У NASA заявили про те, що концентрація речовини в повітрі станції не несе ніякої загрози для екіпажу станції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі