SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink

Відео
Поділитися
SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink
Компанія Ілона Маска довела орбітальну угруповання до 480 космічних апаратів.

Важка ракета-носій 9 в четвер успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 60 міні-супутників, призначених розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX, передає "Інтерфакс".

Тепер її орбітальне угруповання складається вже з 480 космічних апаратів. В даний час компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором в світі.

Через 15 хвилин після старту ракети група супутників Starlink, маса кожного з яких становить 260 кг, відокремилася від другого ступеня і вийшла на еліптичну орбіту висотою від 212 до 386 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою 550 км.

Це вже восьмий виведення на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня минулого року, в рамках проекту Starlink.

Тим часом перша багаторазова ступінь ракети-носія Falcon 9, яка використовувалася вже в п'ятий раз, зробила успішну керовану посадку на плавучій платформі Just Read the Instructions в Атлантиці.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальну угруповання з 12 тис космічних апаратів даного типу (а в подальшому 30 тисяч) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Власник компанії SpaceX Ілон Маск повідомляв, що для забезпечення мінімального покриття буде потрібно, щонайменше, шість запусків ракет з 60 супутниками, тобто 360 апаратів, а для середнього - 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

Читайте також: "Ні дефолту!": "Слуги народу" закликають підтримати "антиколомойський" закон

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі