Співочі птахи почали зменшуватися в розмірах через глобальне потепління

Поділитися
Співочі птахи почали зменшуватися в розмірах через глобальне потепління Розміри співочих птахів змінюються через глобальне потепління © Популярная механика
Вчені помітили зміни в розмірах у 52 видів птахів.

Вчені з Мічиганського університету заявили про те, що глобальне потепління впливає на розміри птахів, змушуючи їх зменшуватися. До таких висновків дослідники прийшли, вивчаючи десятки тисяч особин протягом 40 років, повідомляє "Популярная механика".

Вчені спостерігали за 52 видами птахів з 1978 року. За цей час їм вдалося провести заміри мінімум 70 тисяч особин. Виявилося, що за цей час вага співочих горобиних знизився в середньому на грам, а довжина крил зросла на кілька міліметрів.

Дослідники підкреслюють, що такі зміни були зафіксовані у всіх 52 видів птахів, які мігрують через територію Північної Америки.

Пояснити ці зміни вчені поки не змогли. На думку дослідників, впливати на зменшення маси і збільшення крил може глобальне потепління, оскільки встановлена пряма залежність між розмірами теплокровних живих істот та температуррю в місцях їхнього проживання: чим тепліший клімат, тим менше тварини в ньому.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше 11 тисяч вчених зі 153 країн світу заявили про настання "кліматичної надзвичайної ситуації". За їхніми словами, в разі, якщо існуючий порядок не буде переглянутий, не можна буде уникнути "невимовних людських страждань".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі