Стартував прийом заявок на перший туристичний політ на Марс

Поділитися
Стартував прийом заявок на перший туристичний політ на Марс © dic.academic.ru
Перший у світі туристичний політ на Марс відбудеться через п'ять років. Космічним мандрівникам доведеться провести 501 день у 17-ти метровому приміщенні космічного корабля.

Некомерційний фонд першого у світі космічного туриста Денніса Тіто Inspiration Mars ("Натхнення Марс") збирається відправити двох людей - чоловіка і дружину - в подорож на Марс. Ще до офіційного оголошення про початок прийому заявок, яке було зроблено напередодні в готелі Пенсільванія в Нью-Йорку, кількість добровольців вже перевищувала 10 тисяч.

Переліт триватиме 501 день. Політ відбудеться в 2018 році, саме тоді відбудеться 11-річний сонячний мінімум, через який рівень радіації буде мінімальним.

Умови польоту максимально оптимізовані, однак, незважаючи на це, туристам доведеться провести півтора року у повній ізоляції в закритому приміщенні у 17 квадратних метрів.

Однак, найголовнішою проблемою буде вплив космічної радіації. Заряджені частинки, що випускаються Сонцем, космічні промені і навіть випромінювання далеких зірок будуть бомбардувати корабель постійно. Завдана шкода буде рівноцінною викурюванню пачки цигарок на день - попереджає команда Inspiration Mars.

Припускають, що дуже постраждають м'язи і кістки членів екіпажу. Для зниження ризику на борту космічного судна з'являться спеціальні тренажери.

Вартість проекту - від 1 до 2 мільярдів доларів США. Inspiration Mars буде фінансувати проліт лише перші два роки, проте надалі будуть потрібні пожертвування.

Траєкторія польоту передбачає "вільне повернення", від екіпажу не потрібно ніяких дій. Вихід на орбіту Марса не передбачається. Однак у випадку форс-мажора, в Inspiration Mars немає запасного плану.

Політ заплановано на 5 січня 2018 року, 20 серпня 2018 року астронавти-добровольці вже будуть облітати Червону Планету, а 21 травня 2019 року повернуться на Землю. Якщо політ відбудеться, він буде рекордно тривалим на сьогоднішній день - найдовший політ становив всього 13 місяців.

Розклад ініціаторів проекту ще доведеться доопрацювати і представити на наукових зборах у травні 2013 року. !zn

Читайте також:

Зонд NASA виявив на Марсі радянський апарат, який здійснив посадку більше 40 років тому

Проведений Curiosity аналіз ґрунту підтвердив наявність у минулому на Марсі умов для життя

Марс може стати схожим на Землю після удару комети, людство чекає на шоу

Curiosity знайшов на Марсі воду, сірку та хлор

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі