Створено штучний інтелект, здатний передбачити структуру Всесвіту

Поділитися
Створено штучний інтелект, здатний передбачити структуру Всесвіту Штучний інтелект допоможе вченим зрозуміти структуру Всесвіту © spacetelescope.org
Вчені сподіваються, що за його допомогою відкриють таємниці темної матерії і темної енергії.

Японські астрофізики створили систему штучного інтелекту, яка здатна передбачати структуру Всесвіту. Як повідомляє "Популярная механика", дослідники сподіваються за її допомогою розкрити таємниці темної матерії і енергії.

Система отримала назву "Темний емулятор". Вона аналізує потоки астрофізичних даних, використовуючи їх для побудови симуляцій Всесвіту. Штучний інтелект підключений до величезної бази даних, повної інформації, отриманої зі спеціальних телескопів, і порівнює поточні дані з очікуваннями вчених, заснованими на теорії походження Всесвіту.

"Ми створили надзвичайно велику базу даних з використанням суперкомп'ютера, на що у нас пішло три роки. Тепер ми можемо відтворити її на ноутбуці за лічені секунди. Я сподіваюся, що ми зможемо розгадати найбільшу таємницю сучасної фізики і з'ясувати, що таке темна енергія", - заявив провідний автор дослідження Такахіро Нісімічі.

На даний момент учені не можуть довести, що темна матерія існує. Тому вони змушені намагатися придумати єдину теорію Всесвіту, яка узгодила б Великий Вибух, Принцип невизначеності Гейзенберга, Відносності Ейнштейна і Закони термодинаміки Ньютона з сучасною квантовою механікою і теоріями темної енергії. Дослідники сподіваються, що це вдасться зробити за допомогою нового ШІ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили загадкові спалахи, які можуть бути доказом існування паралельного Всесвіту. Світіння було виявлено під час аналізу карти реліктового випромінювання, яке також називають "Луною Великого вибуху".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі