Створено тест для визначення хвороби Паркінсона за почерком

Поділитися
Створено тест для визначення хвороби Паркінсона за почерком Простий тест допоможе вченим визначити хворобу Паркінсона © Naked Science
Тест може бути доступний для пацієнтів вже в 2022 році.

Вчені з Мельбурнського королівського технологічного університету запропонували тест, який допомагає визначити хворобу Паркінсона за почерком. Нова методика ефективна на 93% і може бути доступна пацієнтам вже в 2022 році, повідомляє Naked science.

"Раннє виявлення має вирішальне значення, тому що ми знаємо, що до того часу, коли хтось починає відчувати тремор або ригідність м'язів, вже може бути запізно: ліки будуть неефективні. Давно відомо, що хвороба Паркінсона впливає на м'язи і звичну діяльність, тому вона впливає і на те, як пацієнти пишуть і малюють", - заявив один з дослідників Дінеш Кумар.

Розроблений дослідниками тест включає в себе сім завдань, які потрібно виконати на планшеті. Наприклад, потрібно намалювати спіраль, з'єднавши точки. Після того, як людина проходить тест, програма аналізує його результати.

При цьому, розроблений алгоритм сумісний з існуючими технологіями, тому для проходження тесту потрібні тільки ручка, папір і планшет. Вчені відзначають, що проведені випробування показали ефективність тесту в 93% випадках при будь-якій стадії захворювання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з'ясували, що прісноводий поліп гідра при повній втраті нейронів у стані цілком модифікувати свою генетичну програму, що дозволяє йому вижити. На думку дослідників, така здатність гідри може допомогти в лікуванні нейродегенеративних захворювань, таких як хвороби Паркінсона і Альцгеймера.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі